Laina portaali
Laina pankista? Pikalaina netistä? Lainat.org on tietolähteesi lainan hakuun!

AUTOLAINA

Päivitetty 28.10.2012

Onko haaveena uuden auton hankinta tai nykyisen auton vaihtaminen parempaan? Luottotietojen ollessa kunnossa lainaa saa lähes mihin vaan. Auton hankkimiseen liittyy kuitenkin omanlainan byrokratia, joten siitä syystä eri rahoituslaitokset tarjoavat juurikin autolainaa autokauppoja varten. Mikäli sinulta uupuu vain pieni käsiraha niin tarvitset vaikka vain pienen käyttöluoton tai pikalainan, mutta jos puhutaan useista tuhansista euroista niin autolaina on oikea valinta.

Autolainan hankinta

Rahoitusta eli lainaa autokauppaa varten tarjoavat niin autoliikkeet kuin pankitkin tai erilaiset rahoituslaitokset. Tosin lähes aina autoliikkeiden takana on jokin rahoitusliike, joka käytännössä hoitaa lainaamisen. Helpoiten pääset, kun hoidat autolainan suoraan autoliikkeen kanssa, vaikka ostohetkellä. Toisaalta helppoudella on hintansa, sillä autoliikkeissä myönnettävien autolainojen korot ovat yleensä korkeampia kuin pankeissa myönnettävien autolainojen.

Suosittelemme siis käyttämään aikaa autolainankin hankintaan. Helpointa on vertailla käyttämällä pankkien omia lainalaskureita internetissä.

Vinkki!
Pankit voivat liittää autolainan osaksi asuntolainaa, jolloin asunto voi toimia autolainan vakuutena. Tällöin korotkin ovat alhaisempia.

Muista myös ottaa autovakuutus! Suosittelemme täyskaskoa, joka kattaa laajasti erilaiset vahingot autolle. Kannattaa kysyä autoliikkeestä lisätietoja ajankohtaisista tarjouksista.

LAINAT ESITTELYSSÄ

» Asuntolaina
Asuntolainan takaisinmaksuaika on jopa 25-30 vuotta. Vertaile eri pankkeja ennen kuin teet valintasi mistä pankista haet lainaa.

» Autolaina
Autolaina maksetaan takaisin noin 5-7 vuodessa. On suositeltavaa ottaa hyvä autovakuutus.

» Opintolaina
Jos valtio myöntää lainatakauksen niin opiskelija hakee opintolainaa valitsemaltaan pankilta.

» Käyttölaina
Hae käyttölainaa kun edessä on iso ostos minkä maksuun ei oma kuukausipalkka riitä.

» Pikalaina
Tuliko äkillinen rahantarve? Hae pikalainaa netistä tai tekstiviestillä, harkiten.